Herunder bl.a. maskinblæste flasker

Et par usædvanlige (men desværre maskinblæste) ølflasker.

Den hvide ("klare") flaske ER en ølflaske! Jeg er ikke sikker på at patentproppen hører til. Det er der måske andre, der ved? - Under bunden står der KH 9501 T 2 og derunder står der ØL.

Den grønne flaske har været til internt brug på bryggeriet Stjernen. - Etiketten taler for sig selv. På flasken står der i relief: STJERNEN DRIKKEØL og under bunden står der: ØL

Holmegaards jubilæums-bouteille: Her er 3 flasker, som hver især repræsenterer anvendelsen til en bestemt begivenhed, nemlig (fra venstre): 1: Holmegaards 150 års jubilæum i 1975 (med manillamærke) 2: Vinfirmaet H. J. Hansens 150 års jubilæum i 1979 3: Holmegaards 175 års jubilæum i år 2000 (med silketryk) Iøvrigt er jeg ikke sikker på at teksten taler sandt hvad angår kopi-flaskens nøjagtighed - specielt hvad angår farven, men også hvad angår fremstilllingsteknikken. Men det bliver nok for "nørdet" at komme ind på (med mindre du er meget interesseret). På eet punkt taler teksten ihvertfald usandt. Der står at "Bouteille anno 1825 fremstilles kun i jubilæumsåret i begrænset oplag." - Billedet nedenfor modbeviser den påstand.

Her ses manillamærket, som hænge om halsen på jubilæums-bouteillens første udgave. Af hensyn til læsningen er mærket forstørret.

Her kommer der billeder og lidt oplysninger om emner, der ellers ligger på grænsen - eller helt udenfor - min hoved-interesse.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.03 | 11:46

Henri Odewhan importerede også te, og der blev lavet dåser/ keramik med tenavnet. Han byggede også et stort hus i Rågeleje i 1915. Rågegården

...
27.11 | 12:44

som nylig begyndt flaskesamler er jeg vild med det nørderi her på siden, det er jo en ren guldgrube du serverer!

...
05.09 | 16:34

Er der stadig liv i denne side? - Kan kun se gamle opslag. Vh Britt

...
02.11 | 12:36

Jeg har en flaske som denne, kan du sige noget om den

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE